Inspelningarna fortsätter med Backwood Station

Sommar brukar ju betyda sommarlov och semester för de flesta men Backwood Station har legat på träningsläger hela sommaren. Vi har utnyttjat sommaren till att testa låtmaterialet inför en massa glada och sköna människor runt om på olika festivaler.

Thomas Johansson

Thomas Johansson lägger pedalsteel på “Countrysong”

Vi har nu spelat ihop oss ordentligt och fått en bra känsla för vilka låtar som fungerar och vilka låtar vi behöver slipa vidare på. Det är verkligen en förmån att få så pass lång tid på oss med inspelningarna av vårt första album. Samtidigt får det inte dra ut på tiden för mycket. Nu är det dags att färdigställa plattan och vi börjar nästa vecka med att gå igenom allt inspelat material och planera in de sista påläggen och eventuella omtagningar.

Låtarna håller – det har vi fått svar på i sommar. Nu skall vi bara se till att göra dem rättvisa i produktion också. Nu är vi på gång igen och titta in här i inspelningsdagboken då och då för att hålla dig underrättad. Självklart kommer vi lägga upp lite bilder och smakprov från inspelningarna framöver.

Posted in Inspelningsdagbok | Leave a comment

Backwood Station och Kris Kristofferson i Göteborg

Kris Kristofferson och Backwood Station i Göteborg

Good old Kris höll konsert i Götet i söndags 8 september. Kristofferson har hunnit bli 77 år gammal och har med all säkerhet sina krafts dagar bakom sig. Men har man som Kris Kristofferson spelat i samma band som Johnny Cash, Willie Nelson och Waylon Jennings så är man en legend. Omså gammal och trött.

Kristofferson äntrade scenen ensam med sin kära Gibson J-45 om halsen och drog av låt efter låt i ett rasande tempo trots medhavd förkylning. Han passade på att berömma publiken som enligt honom själv kommit för att få se en gammal gubbe snyta sig i mikrofon.

I ärlighetens namn var det väl det som var kvällens behållning. Han har humor och en härlig utstrålning och är nog vad göteborgarna skulle kalla för en go gubbe. Men varken rösten eller gitarrspelet håller längre tillräckligt hög nivå för att driva en kväll själv.

Söndageftermiddagen inleddes med en god bit mat i glada vänners lag på Texas Long Horn på Linnégatan och avslutades sedan med en stillsam konsert med en levande legend. Det var en med andra ord en riktigt bra söndag i sann Backwood Station anda.

Posted in Backwood Station Countryblogg | Leave a comment

Country och Polkagrisar på Jönkpingsfesten

Den 9 augusti var det dags att kliva på scenen igen. Denna gången var platsen Jönköping och stadens festligheter som klurigt nog går under namnet Jönköpingsfesten.

Trots att arrangören lyckades marknadsföra vår spelning på fel dag (!) så anslöt en hel del folk till scenen på utsatt tid. Då fick de se fyra personer som satt vid ett bord och mätte och smakade på och betygsatte polkagrisar… Publiken som kom för att lyssna på musik fick ingen information om att hela tillställningen var timmar försenad. Varken ljud eller backline var inkopplat vilket innebar att när vi äntligen fick stiga på scenen så fungerade ingen teknik över huvud taget.

Tråkigt för oss att inte få en ärlig chans att framföra det material vi lagt massor av tid att repa in men, naturligtvis mest tråkigt för den tillresta publiken. Detta kan mycket väl varit det sämsta arrangemang som vi under våra 30 år varit med om. Det säger en del.

Backwood Station gav som alltid järnet och publiken fick till slut sin countryshow men först efter både sorger och bedrövelser. Kanske är countrypubliken ett härdat släkte.

 

Posted in Backwood Station Countryblogg | Leave a comment

Country på Gullbrannafestivalen

Backwood Station – Country på Gullbrannafestivalen

På amerikanska nationaldagen - 4th of July entrade vi scenen på Gullbrannafestivalen utanför Halmstad. En härlig festival som pågår över fyra dagar. Här samlas tusentals människor från hela landet för att lyssna på musik och umgås. Gullbranna är en festival som inte har några countrytraditioner alls och därför var det riktigt kul att valet föll på Backwood Station när festivalledningen bestämde att det i år även skulle bjudas på country på Gullbranna.

Jättekul att se att låtarna håller live och att även den lite yngre publiken gillar vad vi spelar.

Här kan ni se fler bilder från konserten.

Posted in Backwood Station Countryblogg | Leave a comment

Eilen Jewell och Backwood Station på countryfestival.

Poster Drottningtorps countryfest 2013

Backwood Station och Eilen Jewell spelar på countryfesitval i Drottningtorp

På midsommardagen var det dags för Backwood Station att debutera på Drottningstorps Countryfest. Ett superhärligt arrangemang. Drottningstorp ligger mitt ute i ingenstans mellan Bankeryd och Mullsjö. En mil från stora vägen öppnar skogen upp sig och bildar en naturlig festplats som verkar ha brukats i århundraden. Bra scen, ljud och ljus och en härlig countrypublik som fick samsas med både jänkarbilar och chili över öppen eld.

Skönsjungande Eilen Jewell, “The Queen of The Minor Key”,  spred med sitt band en riktigt skön stämning och när tonerna från fantastiska gitarristen Jerry Miller svävade runt grantopparna spreds en närmast filmisk atmosfär över nejden.

Vi känner oss hedrade att få dela scen med Eilen och det är alltid extra kul att få bjuda amerikaner på svensk country – säger Jonas Olsson från Backwood Station.

Vi återkommer med nöje till denna minifestival.

Posted in Backwood Station Countryblogg | Leave a comment

Country i Kaxholmen

Backwood Station spelar country i Kaxholmen.På självaste nationaldagen spelade Backwood Station på GF@Home i Kaxholmen.

 

Konserten var startskottet på Backwood Stations sommarturné. Dagen till ära var Backwood Station förstärkta av Tobbe Martinsson på mandolin och gitarr. Tobbe har ju annars mest fått sitta bakom spakarna i kontrollrummet i Berghem Studio så det var extra kul att få ha med honom på scen.

Här kan du se bilder från spelningen.

Posted in Backwood Station Countryblogg | Leave a comment

Boka Backwood

Backwood Station Promo 2013

Backwood Station Promo 2013

Posted in Backwood Station Countryblogg | Tagged , , | Leave a comment

Smakprov på country från Backwood Station (demoversion)

Här följer ett par smakprov från kommande albumet med Backwood Station. Observera att det endast är grovmixade demoversioner. Klicka här så kommer du till låtarna och sedan kan det strömma skön countrymusik ur din dator.

Backwood Station

Ny skön svensk countrymusik från Backwood Station

Posted in Backwood Station Countryblogg, Inspelningsdagbok | Tagged , , | Leave a comment

Det ska börjas i tid – med en gitarr från Taylor

Här är en bild på Peter från Backwood Station med sonen Elliot. Det ska tydligen börjas spela country i tid. Peter meddelar att det tränas för fullt på sköna countrylick i G-dur (inte helt ovanligt) för tillfället.

Både Elliot och pappa ser särskilt glada ut eftersom de båda har nya gitarrer från Taylor. Den store har en Taylor 914 ce och den lille har en Taylor GS mini i Rosewood. Ni kan läsa mer om Rosewood i vår countryblogg här.

Backwood Station Taylor 914ce Elliot Wik Taylor GS mini Rosewood

Backwood Station Taylor 914ce Elliot Wik Taylor GS mini Rosewood

Posted in Backwood Station Countryblogg | Tagged , , , | Leave a comment

Backwood Station släpper ny demo

Härom dagen fick jag ett mail från Jonas med en skiss på en ny låt. Ganska popig, för att vara oss men vi gillar den. Jonas har bara gjort en enkel demoinspelning för att vi andra i bandet skulle kunna tycka till om låten.

Vi har fått bra respons från fans på facebook varför vi helt enkelt väljer att jobba vidare med låten. Här får ni en chans att lyssna. Ska bli kul att jämföra med det färdiga resultatet sedan.

 

Posted in Backwood Station Countryblogg, Inspelningsdagbok | Leave a comment