Backwood Station och Kris Kristofferson i Göteborg

Kris Kristofferson och Backwood Station i Göteborg

Good old Kris höll konsert i Götet i söndags 8 september. Kristofferson har hunnit bli 77 år gammal och har med all säkerhet sina krafts dagar bakom sig. Men har man som Kris Kristofferson spelat i samma band som Johnny Cash, Willie Nelson och Waylon Jennings så är man en legend. Omså gammal och trött.

Kristofferson äntrade scenen ensam med sin kära Gibson J-45 om halsen och drog av låt efter låt i ett rasande tempo trots medhavd förkylning. Han passade på att berömma publiken som enligt honom själv kommit för att få se en gammal gubbe snyta sig i mikrofon.

I ärlighetens namn var det väl det som var kvällens behållning. Han har humor och en härlig utstrålning och är nog vad göteborgarna skulle kalla för en go gubbe. Men varken rösten eller gitarrspelet håller längre tillräckligt hög nivå för att driva en kväll själv.

Söndageftermiddagen inleddes med en god bit mat i glada vänners lag på Texas Long Horn på Linnégatan och avslutades sedan med en stillsam konsert med en levande legend. Det var en med andra ord en riktigt bra söndag i sann Backwood Station anda.

This entry was posted in Backwood Station Countryblogg. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>