Brad Paisley och Backwood Station i Göteborg

 

 

 

 

 

Igår drog vi till Göteborg för att kolla in vår polare Brad Paisley. Han spelade i en fullsatt Lisebergshallen och bjöd på en två timmar lång show.

Brad Paisley trivs på scen, och det märks. Han river av det ena girarrlicket efter det andra med ett konstant smile i fejset. En riktigt skön kille som bjuder på sig själv. Han plockade upp en mobiltelefon från någon i publiken och filmade både sig själv och bandet under en god stund för att sedan lämna tillbaka den till en lycklig ägare. Ännu lyckligare blev kanske tjejen som hjälpte honom att översätta en text till svenska under pågående låt. Hon fick Brad´s hatt som tack för hjälpen.

Killen är ju en helt sanslös gitarrist. Och han visar det gärna. Under första timman fullkomligt haglade det licks som skulle gjort vilken annan gitarrist grön av avund. Det hade inte gjort något om han valt att spara lite på det goda men man kan inte klandra honom – han gör det så fruktansvärt bra även live, så varför inte?

Bandet som kompar Brad Paisely har gjort det i fjorton år (!) och det märks. Välspelat och tajt. Tyvärr faller konserten ett snäpp på grund av den höga ljudnivån. Något som tyvärr, även det, verkar vara lite typiskt amerikanskt. Självklart vill man känna musiken  i kroppen men när det börjar bli svårt att urskilja instrumenten, man får t ex leta efter steelen i den massiva ljudkakan, då är det för starkt.

Andra halvan av konserten är bäst enligt oss. Från delen med akustisk gitarr och framåt, bland gamla hits som verkligen svänger, då hänger även publiken på. Publiken är annars lite väl orörlig, kanske är de förstenade av alla gitarrkonster som Braddan river av? Men, som sagt, andra halvan av giget bjuder på lite långsammare och stompigare låtar och då, helt plötsligt börjar hela publiken guppa upp och ner. Det är ingen som riktigt kan stå helt still längre.

Vi inledde kvällen som sig bör på ett steakhouse och avslutade den på samma sätt som Brad Paisley – med ett leende på läpparna.

This entry was posted in Backwood Station Countryblogg. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>