Loar Guitars – Backwood Station

Jonas Olsson från Backwood Station använder sedan en tid tillbaka en “Loar”. -The Loar Small Body Guitar är en ruskigt prisvärd gitarr som låter bättre än många andra gitarrer med betydligt högre prislapp, säger Jonas. – Jag gillar “fingerpicking” och min gitarr från Loar inbjuder verkligen till det med sin sköna hals och lilla kropp. Kroppen påminner om en gammal Robert Jonsson gitarr, alltså riktigt liten men med ett skönt mellanregister, fortsätter Jonas.

När Backwood Station nu håller på att spela in sin första platta med Countrymusik i Berghem Studio använder Jonas sin “Loar” på flera låtar. Detta trots att bandet förfogar över många riktigt bra kvalitetsgitarrer. – Jag brukar spela på Peters Gibson J-200 och visst, den har en helt annan ljudbild, mycket mer botten men blandningen mellan det fylliga ljudet från Gibson J-200 med det snärtiga ljudet från min Loar är kanon. Ljuden gifter sig verkligen med varandra, säger Jonas mellan tagningarna.

Är du på jakt efter en ny gitarr för att lira skön country på men inte har de stora pengarna kan vi verkligen rekommendera en gitarr från Loar.

Men kom ihåg att countrymusik handlar inte bara om vad du spelar på för utrustning – För att kunna spela riktigt skön country måste du ha det i fingrarna. Så sätt igång och nöt bara. Sök fram något skönt countrylick på youtube och planka bara av det. Sen gäller det att öva och öva. Om ni har något klipp på er när ni spelar någon skön countrymusik är det bara att maila in till oss så lägger vi upp det här på vår blogg om country, vår countryblogg. Och om ni spelar på en gitarr från Loar går ni före i kön :-)

This entry was posted in Backwood Station Countryblogg. Bookmark the permalink.

One Response to Loar Guitars – Backwood Station

  1. Pingback: Skön Countrymusik med Loar Gitarr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>